XXII Fira del Rellotge de Catalunya, diumenge 21 de maig de 2017

XII FIRA DEL RELLOTGE DE CATALUNYA – SANT FELIU DE CODINES (BARCELONA) – DETALL ACTIVITATS
 CONCURS “L’ART AL RELLOTGE. DIUMENGE 14 DE MAIG, 2017, 12.00h.

Tots els artistes que vulguin participar en el concurs han de dipositar les seves obres al “Museu del Rellotge de Catalunya”, al Casal Cultural Codinenc. A les 14.00h es tancarà la recollida d’obres. Premis a les 3 millors obres.

FIRA DEL RELLOTGE: DIUMENGE 21 DE MAIG DE 2017, MATÍ.

Diumenge, 21 de maig, 8 a 14h, Plaça de l’Ajuntament de Sant Feliu.

A les 12.00h Recepció del Consistori a l’Ajuntament i lliurament de la distinció d’homenatge al Sr. Eduard Farré Olivé, ex-professor de l’Escola de Rellotgeria de la Mercè de Barcelona.

A les 12.30h personalitats i organitzadors recorregut per la Fira i a l’exposició temàtica “L’Art al Rellotge”, al “Museu del Rellotge de Catalunya”, al Casal Cultural Codinencs. Seguidament lliurement dels premis del Concurs “L’Art al Rellotge”.

A les 13.30h posada en marxa de les quatre esferes del nou rellotge del campanar. Ho contemplarem des de la Plaça Umbert Rosàs (davant Centre Cívic).

 TEMÀTICA DE LA XXII FIRA: RELLOTGES I ART.

Aquests dos conceptes sovint han anat de bracet, no en va la rellotgeria es considera un ofici artístic. Interiorment, tenim la decoració de les màquines: luxosos treballs de gravat i vogit destinats a ser vistos només pels propis rellotgers. La decoració dels rellotges, però, no s’acaba en els mecanismes, sinó que també ocupa i amb molt més motiu, l’exterior. Pel què fa als rellotges de butxaca, tenim l’època daurada dels esmalts que va dels segles 17 al 19 en què es fan autèntiques obres d’art en les miniatures d’esmalts que copien les pintures dels autors més famosos de l’època.  Per altra banda, hi ha els rellotges domèstics, especialment els de procedència francesa del segle 19, que s’ornamenten amb escultures o figures de bronze daurat de les més diverses formes. Alguns rellotges es disposen a l’interior de pintures amb complement de caixes de música. També hi ha molts retrats de personatges que han volgut ser pintats amb el seu rellotge.  No oblidem tampoc els rellotges de sol, molts d’ells d’una qualitat artística indiscutible. Més modernament i a modus d’exemple propi tenim l’obra de Dalí amb els seus rellotges tous tant en pintura com en escultura.

Aquesta relació entre rellotges i art no tindria fi, reflexionem només en quantes vegades hem exclamat en veure un rellotge especial: “això és una autèntica obra d’art”. 

EXPOSICIÓ “L’ART AL RELLOTGE, al Museu del Rellotge de Catalunya, a l’edifici Casal Cultural Codinenc, junt amb l’exposició permanent del Museu.

Dies/horaris: Dissabte 20 de maig de 11-13h. Diumenge 21 de maig de 10-14h. Entrada 2 €.

INFORMACIÓ I CONTACTE:

Sr. Pere Riera, tel. 603837079, coordinador.

Sr. Josep Vilanova, tel. 609818569, president.

LA FIRA DEL RELLOTGE A INTERNET I XARXES SOCIALS:

Pàgina web: http://www.firadelrellotge.org – E-mail: fira@firadelrellotge.org

Pàgina a Facebook, perfil “Fira del Rellotge”: http://www.facebook.com/firadelrellotge

Twitter: http://www.twitter.com/firadelrellotge (@firadelrellotge  “Hastag” #firadelrellotge)

Instragram: http://www.instagram.com/firadelrellotge  Youtube, buscar “fira del rellotge”.