Guardó del JORGC a la Fira per la difusió de la rellotgeria

El Col·legi de Joiers, de Orfebres, Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya va distingir amb un guardó la trajectòria de la Fira del Rellotge de Catalunya de més de 20 anys de difusió del món de la rellotgeria.

Ahir dilluns 30 de novembre es va fer el lliurament dels guardons institucionals del JORG en el el sopar de celebració de la festivitat de Sant Eloi, Santa Llúcia i Santa Gemma a la Sala Foyer del Palau de la Música.

El Sr. Josep Vilanova president de la Fira va recollir el guardó de mans del Sr. Josep Maria Martí de la Secció de Rellotgeria del JORGC,  destacant la trajectòria de la Fira de més de vint anys en la difusió del món de la rellotgeria entre els professionals, desenvolupant al mateix temps una valuosa tasca cultural entre aficionats i públic en general.

DUES DÈCADES DEDICADES A DIFONDRE LA CULTURA DE LA RELLOTGERIA

Impulsada per un grup de voluntaris, la Fira del Rellotge de Catalunya s’ha convertit en la mostra anual més important del nostre país

La Fira del Rellotge de Catalunya és la mostra més important del nostre país dedicada a la difusió del món de la rellotgeria. Té lloc cada any al municipi de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental, durant el tercer cap de setmana del mes de maig i s’ha convertit amb el pas del temps, en una cita imprescindible per col·leccionistes i aficionats. La fira va néixer l’any 1996 quan un grup d’amics que formaven part d’una entitat cultural benèfica del poble, van voler commemorar el 200 aniversari de la construcció de la Torre del Rellotge del municipi. No cal oblidar que Sant Feliu, està a mig camí de poblacions amb una llarga tradició rellotgera com Moià, Vic, Centelles o Mataró.

De mica en mica, aquella mostra organitzada al voltant de l’art de la rellotgeria, va convertir-se en punt de trobada per antiquaris especialitzats i professionals del sector, que es relacionaven i atreien l’interès d’un públic aficionat, que augmentava i s’apassionava en cada edició. La fira va provocar també la inauguració del Museu del Rellotge de Catalunya l’any 2000, que s’ha convertit en un espai permanent dedicat al món del rellotge on s’hi troben peces úniques, que aquestes dues dècades han estat protagonistes de la trobada rellotgera.