El JORGC premia als millors i més reconeguts professionals del sector

Amb motiu del sopar dels patrons, el JORGC va premiar als millors i més reconeguts professionals del sector

Les diferents seccions del JORGC van premiar Joieria Climent (Comerç), Carles Codina (Disseny i Creativitat), Antonio Negueruela (Gemmologia), Toni Paredes (Artesania), Fira del Rellotge de Catalunya (Rellotgeria) i Fernando Varela (Fabricants) en un acte que va presidir el conseller Felip Puig.

El Col·legi de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de  Catalunya (JORGC) va lliurar el passat dilluns 30 de novembre a Elsa Peretti el Guardó JORGC 2015, durant el tradicional sopar dels patrons del sector Sant Eloi, Santa Llúcia i Santa Gemma. L’acte, es va celebrar al Palau de la Música Catalana i va ser presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, hi van assistir més de 160 representants d’institucions catalanes i d’empreses del sector. L’acte va estar patrocinat per Inhorgenta Munich i va comptar amb NVRIA RVIZ, D’Or Joiers, Facet, Unión Suiza, Afinación i Serra Tasaciones com a espònsors.

Els premis JORGC  van ser instituïts l’any 2007 per a reconèixer les trajectòries individuals que són referent del col·lectiu. “Poques vegades millor que aquest any el guardó compleix amb aquest objectiu, en premiar la dissenyadora de joies que més ha influït a la transformació i modernització del concepte de la joieria al context internacional”, va assenyalar el president del JORGC, Francesc Fayos, en referència al premi que enguany es va atorgar a Elsa Peretti.

A més, el JORGC va lliurar un premi per cadascuna de les seccions del Col·legi, que van estar:

  • JORGC Comerç: Joieria Climent
  • JORGC Disseny i Creativitat: Carles Codina
  • JORGC Gemmologia: Antonio Negueruela
  • JORGC Artesania: Toni Paredes
  • JORGC Rellotgeria: Fira del Rellotge de Catalunya
  • JORGC Fabricants: Fernando Varela

Guardó dissenyat per l’Escola JORGC

Els guardons dels Premis JORGC van estar creats i dissenyats per la professora de l’Escola JORGC Anna Joan.

Els trofeus estan composts de bronze amb un suport de ferro i han estat realitzats a mà, per tant cada exemplar és únic. El seu disseny té una doble lectura: per una banda, l’amalgama que representa la figura de l’artesà està inspirada en els joiers, orfebres, esmaltadors, rellotgers i gemmòlegs, així com en la C de Catalunya; per altra banda, en ella es pot entre llegir, en la direcció de les agulles del rellotge, les sigles del JORGC.  Aquest guardó és una mostra més de la creativitat que sorgeix del treball dels professionals de l’Escola JORGC, que té una trajectòria de més de 20 anys, durant els quals ha format a més de 12.000 alumnes. El centre, que va renovar les seves instal·lacions el 2009, ha introduït les tècniques més avançades tecnològicament, com el disseny 3-D i l’ús de la tecnologia làser.

Sobre el JORGC

El Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemòlegs de Catalunya (JORGC)  va ser el primer col·legi d’aquest sector que es va constituir com a corporació de dret públic del món, des de que es va constituir en assemblea a l’octubre de 2002. El model del JORGC és pioner en el mercat espanyol i ha servit per a marcar un camí que ha seguit posteriorment en altres comunitats autònomes.

Com a Col·legi professional, els seus objectius fonamentals són tres:

  1. Impulsar la transformació i pràctiques de les professions que agrupa en concordança a les noves demandes de la societat, garantint la seva qualitat.
  2. Defensar els drets i interessos dels seus afiliats davant institucions, autoritats i la societat en general.
  3. Donar serveis específics als seus col·legiats.

En la seva trajectòria de més d’una dècada, el JORGC s’ha consolidat com una entitat de representació col·lectiva i dotada de rellevància institucional. La institució ha aconseguit establir-se com un dels col·legis professionals catalans més actius, marc de referència del sector de la joieria a Espanya i pont de diàleg permanent entre l’Administració i els col·legiats.