Viatge a Museus Suïssos i XXXI Fira del Rellotge de Fürtwangen

Com ja fa uns quants anys (uns 14 o 15)  uns aficionats i col·laboradors de la Fira i Museu del Rellotge de Sant Feliu de Codines (Barcelona) aprofitem com a fi de vacances anar a la Fira de Rellotges a Fürtwangen, una de les mes importants i emblemàtiques d’Europa i jo diria del mòn.

Amb aquest poble alemany enclavat a la Selva Negra de paisatges de postal hi tenim una molt bona armonia i hermanatge. A part dels organitzadors de la seva Fira i Museu, també les autoritats del poble i en especial el seu alcalde, ens fan sempre menció a la seva inauguració i ens colmen de tota deferència. La traductora Srta. Margit la tenim sempre a disposició per poder-nos entendre.

Enguany vàrem ser set persones, Sr. Riera, Sr. Segalés “Rateta”, Sr. Tura, Sr. Guillamot, Sr. Serratacó, Sr. Garriga i jo mateix vàrem fer l’excursió, anant abans a Suïssa a visitar els Museu Patek Philippe, La Locle i el de La Chaux-de-Fonds. Tots els que no coneixíem vàrem quedar meravellats de tanta perfecció i disseny d’aquestes màquines d’extrema precisió fabricades fa una colla d’anys i conservades  i exposades per quedar-hi hores badats.

També visitarem d’altres ciutats com Neuchatel i Berna.

En conjunt dir que a part de tot molt instructiu, ens passarem d’allò més bé, amb cordialitat i saber-se entendre tots plegats. Un bon temps a cada un dels dies ens hi va acompanyar.

Esperem repetir-ho més anys!

Josep Vilanova i Permanyer

President de la Fira del Rellotge

Aquí teniu la traducció de l’apartat de l’article del SÜDKURiER que parla de nosaltres: “Els amics catalans de Sant Feliu de Codines, situat a 30 km de Barcelona, estaven contents. El municipi d’aprox. 7000 habitants és la seu de l’únic museu de rellotges amb fira de rellotges a Espanya. Aquest any van poder celebrar la vintena edició de la Fira de Rellotges. El President Josep Vilanova anava davant d’un grup de 7 persones, Margit Zähringer els va acompanyar com a interpret. Els convidats van fer un viatge de 1200 km i va ser la 15ena vegada que estaven a Furtwangen. Per a en Miguel Tura, qui els feia de xofer, un gran amic dels rellotges de pulsera, era l’11ena vegada que venia i estava content de la fira fantàstica, del paisatge, de l’entorn bonic i de la trobada amb coneguts.”