Campanya Patrocini del Rellotge del Campanar

 

Us presentem el projecte de patrocini del rellotge pel campanar de la parròquia de Sant Feliu de Codines que volem dur a terme.

Esperem comptar amb la vostra ajuda i col·laboració!

PROJECTE PATROCINI RELLOTGE CAMPANAR 2017

ASSOCIACIÓ FIRA I MUSEU DEL RELLOTGE DE CATALUNYA

“Diuen que no podem fer enrere un rellotge però en canvi, sempre  tenim la possibilitat de donar-li corda”.

Qui som?

Els objectius de l’Associació Fira del Rellotge de Catalunya, entitat sense ànim de lucre son:

L’organització de fires, exposicions, actes, esdeveniments, jornades, trobades, subhastes i altres activitats relacionades amb el Rellotge.

La gestió de museus, exposicions, espais, edificis i instal·lacions relacionades amb el Rellotge.

L’estudi, la catalogació, la difusió, la millora, la conservació, el manteniment, la restauració i la preservació del Rellotge.

El foment del col·leccionisme i l’intercanvi del Rellotge.

L’obtenció, intercanvi i dipòsit de peces, d’objectes i de complements relacionats amb el Rellotge.

L’entitat disposa d’un Museu de Rellotges que cada any rep més de 8.000 persones.

La Fira del Rellotge…..

Sant Feliu de Codines manté des de fa segles una relació especial amb la mesura del temps que s’ha transformat en tradició i que a través dels anys, amb dos campanars al seu paisatge, han acabat per convertir el poble en la capital del rellotge de Catalunya.

L’any 1996, el municipi commemorava el bicentenari de la construcció de la Torre del Rellotge, i va ser llavors quan uns nostàlgics del passat, però també del col·leccionisme, van decidir celebrar-hi una fira per poder festejar una fita tan important.

Dos cents vint i dos anys després, la Torre del Rellotge segueix en marxa i la seva fira també, consolidada al calendari com un punt de trobada imprescindible del món de la rellotgeria pel seus aficionats.

El Campanar religiós

Situat al barri conegut històricament com la Sagrera, el primer campanar que es va construir a l’església data del segle XVIII, però desgraciadament,  va quedar molt malmès en temps de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) perquè a la retirada de l’exèrcit, van fer volar l’església.

Arquitectònicament, és un campanar de planta octogonal, amb un pis principal obert per diversos finestrals de mig punt que acull les campanes de la vila, i quatre obertures rodones de 1,20 metres de diàmetre per posar-hi esferes de rellotge. Està coronat per una balustrada de pedra, i un pinacle de ferro forjat simple en forma de creu.

Per circumstàncies que no s’han pogut esbrinar, ni la maquinària ni les esferes no s’han posat mai.

Recuperar els rellotges

Aquest 2017 celebrarem la XXIIena edició de la Fira del Rellotge durant el tercer cap de setmana del mes de maig, i el nostre objectiu seria poder instal·lar les esferes i la maquinaria que s’haurien d’haver posat en el seu moment al campanar religiós.

Es tracta d’un projecte que té un pressupost de 12.000 euros, en el qual ens agradaria poder comptar amb el vostre patrocini.

Per fer una contribució aneu a Verkami a través del següent enllaç: