XXI Fira del Rellotge diumenge 22 de maig “El Rellotge de Polsera”

XXI FIRA DEL RELLOTGE  – SANT FELIU DE CODINES (BARCELONA)

PRESENTACIÓ FIRA DEL RELLOTGE: DIVENDRES 13 DE MAIG 20h.

Divendres, 13 de maig, a les 20h, al Casal Cultural Codinenc.

Presentació de la Fira i xerrada col·loqui “Els nous rellotges Smartwatch”, a càrrec del Sr. Xavi Guardia de Soft For You, d’Albert Roca de Moove Team i el Sr. Agustí Duràn, expert col·leccionista de rellotges que farà la introducció.

 FIRA DEL RELLOTGE: DIUMENGE 22 DE MAIG DE 2016, MATÍ.

Diumenge, 22 de maig, 9 a 14h, Plaça de l’Ajuntament de Sant Feliu.

Acompanyats per el Sr. Alcalde, directius i personalitats de la Fira farem el recorregut habitual per visitar la Fira i l’exposició temàtica “El Rellotge de Polsera”.

Animació de la Fira a càrrec del grup d’animació “Xarop de Canya”.

TEMÀTICA DE LA XXI FIRA: EL RELLOTGE DE POLSERA.

Enguany el tema de la Fira del Rellotge es dedica al rellotge que gairebé tothom portem al damunt: el rellotge de polsera. La lògica ens diu que va ser durant les guerres de finals del segle XIX i especialment durant la Primera Guerra Mundial que el rellotge de butxaca va ser substituït pel de polsera per ser més pràctic i assequible en circumstàncies difícils. És cert, però cal precisar que les dones ja utilitzaven rellotges de polsera des de molt abans. Tant lluny com el 1571, la reina Isabel I d’Anglaterra ja va rebre un regal de cap d’any del seu pretendent el comte de Leicester en forma d’una polsera ornamentada amb robins i diamants i amb un rellotge encastat a la tanca. Es tracta del primer testimoni d’un rellotge de polsera.

També sabem que el 1810 la reina de Nàpols, Carolina Murat germana de Napoleó, encarregà a Breguet un rellotge per a ser portat com un braçalet que el cèlebre rellotger acaba i li lliura dos anys més tard. A partir de 1880 els rellotges de polsera es van començar a generalitzar en el vestit de les senyores i cap a 1910 ja havia esdevingut un accessori femení habitual. Pocs homes l’utilitzaven encara al considerar-lo un element propi de la dona, només alguns es permetien de portar-ne i sempre en relació amb la pràctica esportiva o militar. Fins a finals de la Primera Guerra Mundial el rellotge de polsera no es va imposar en tots els àmbits.

EXPOSICIÓ El RELLOTGE DE POLSERA, al Museu del Rellotge de Catalunya, a l’edifici Casal Cultural Codinenc, junt amb l’exposició permanent del Museu.

Dies i horaris: Dissabte 21 de maig de 11h a 14h. Diumenge 22 de maig de 10:00h a 14h.

INFORMACIÓ I CONTACTE:

Sr. Pere Riera, tel.603837079, coordinador.

Sr. Josep Vilanova, tel. 609818569, president.

LA FIRA DEL RELLOTGE A INTERNET I XARXES SOCIALS:

Pàgina web: http://www.firadelrellotge.org – E-mail: fira@firadelrellotge.org

Pàgina a Facebook, perfil “Fira del Rellotge”: http://www.facebook.com/firadelrellotge

Twitter: http://www.twitter.com/firadelrellotge (@firadelrellotge  “Hastag” #firadelrellotge)

Diversos vídeos a Youtube, buscar “fira del rellotge”.