Arxiu de la categoria: 2016

Amb la propera seran 26 edicions de la Fira del Rellotge de Catalunya

El diumenge 15 de maig de 2022 es celebrarà la XXVI Edició de la Fira del Rellotge de Catalunya!

Des d’ara i fins el dia de la Fira des de la web i les xarxes socials, en total i absolut confinament, també fet excepcional, anirem donant dades de la Fira d’enguany com recordant els grans moments rellotgers de les XXV edicions anteriors.

Que us sembla la composició amb els XXV cartells?

Quantes històries i quin temps més maravellós hem viscut!

La primera edició de la Fira es va celebrar el 7 d’abril de 1996 amb una exposició de rellotges antics al Casal Cultural Codinenc que es va poder visitar els dies 5, 6, 7 i 8 d’abril coincidint amb la Setmana Santa d’aquell any 1996 i ja vas ser tot un èxit.

Des del menú o des del buscador de la web podeu buscar informació de totes les edicions anteriors.

Felicitació del Nadal de la Fira i el Museu del Rellotge de Catalunya

Museu i Fira del Rellotge de Catalunya

Bon Nadal – Felices Navidades – Frohe Weihnachten
Merry Chrismas – Joyeux Noel – Feliz Natal – Buon Natale
2016

Any 2017 propera Fira del Rellotge: diumenge 21/05/2017
Sant Feliu de Codines (Barcelona)
www.firadelrellotge.org

XXI Fira, èxit de visitants i participació

Balanç positiu de la XXI Fira dedicada a “El Rellotge de Polsera”. El matí del diumenge 22 de maig de 2016 va ser radiant i la Plaça de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines va està plena de gom a gom de firaires i de visitants. El grup d’animació “Xarop de Canya” va animar amb música i balls l’ambient a la plaça. Creiem que els visitants a la Fira van ser a la vora de un miler de persones. Parades de firaires de diverses procedències, tan de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, i altres províncies i les Illes Balears.

L’exposició temàtica “El Rellotge de Polsera: ahir, avui i demà” va estar oberta tot al matí i va rebre prop de quatre centes visites. L’ exposició va reunir unes dos centes cinquanta peces de rellotges polsera de tot tipus i èpoques, a destacar una important col·lecció de Rellotges Omega que va mostrar l’evolució d’aquesta important marca al llarg del segle XX. També hi havia una mostra de rellotges de polsera relacionats amb marques d’automòbil. Tot això junt amb la col·lecció permanent del Museu del Rellotge de Catalunya.

La Fira va rebre la visita del Vicepresident Primer de la Diputació de Barcelona Sr. Dionis Guiteras i del Diputat al Parlament de Catalunya Sr. Fabian Mohedano, promotor de la Reforma Horària. L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines va fer una recepció institucional als visitants i als organitzadors de la Fira.

Com a cloenda els organitzadors, visitants i firaires van fer un dinar de germanor que va servir per estrènyer lligams i per començar a preparar ja la propera edició de l’any que ve, ja falta menys!

Aquí us posem algunes de les fotografies de la XXI Fira que completen les que ja ha hem pujat de la recepció institucional i la de l’exposició:

Rellotge Commemoratiu XXI Fira

Com a recordatori d’aquesta XXI Edició de la Fira dedicada al Rellotge de polsera, la organització de la Fira han fet una sèrie limitada de 45 unitats numerades de rellotge commemoratiu.

Es tracte de un innovador rellotge de la casa “Nowley” “Time for a Change” model 86219 amb una sèrie de prestacions, qualitat, garantia i preu molt interessants:

  • Connexió amb smartphones via bluetooth.
  • Avis lluminós de trucades, emails, sms i missatges.
  • Resistent a 10 atmosferes de pressió o 100 metres de immersió a l’aigua.
  • Dos anys de garantia.
  • Gravat amb les lletres de la XXI edició de la Fira.
  • Número de sèrie.

Si en voleu un, poseu-vos de seguida en contacte amb els organitzadors de la Fira ja que ens queden molt poques unitats.

Aquí us posem les fotografies del rellotge així com de les instruccions de ús.

 

Recepció Institucional a la XXI Fira del Rellotge

El diumenge 22 de maig al matí l’Excm. Ajuntament va fer una recepció Institucional als organitzadors de la Fira així com als convidats que enguany que van ser el Vicepresident Primer de la Diputació de Barcelona, alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès Sr. Dionis Guiteras, així com el Diputat al Parlament de Catalunya Sr. Fabian Mohedano.

Sobre les 11:00h es va fer una recepció a l’Ajuntament amb un parlament del Sr. Alcalde, dels convidats i dels organitzadors de la Fira. Posteriorment els convidats van signar al llibre d’honor de l’Ajuntament i van sortir al balcó de on es tenia una vista privilegiada sobre la Fira.

A continuació la comitiva va fer una visita a la Fira i a l’Exposició “Els Rellotges de Polsera”.

Aquí us posem un reportatge gràfic:

Exposició “Els Rellotges de Polsera”

El passat diumenge 22 de maig es va poder veure en exclusiva al “Museu del Rellotge de Catalunya” l’exposició temàtica “Els Rellotges de Polser: ahir, avui i demà”.

Durant tot el matí l’exposició va estar oberta i més de dos-centes persones van poder veure els quasi tres centes rellotges reunits per l’exposició junt amb la col·lecció permanent del Museu. L’exposició va ser un èxit i va rebre molt bona valoració de tots els visitants.

Cal destacar la col·lecció de rellotges “Omega” que es va agrupar històricament amb peces desde principis de segle, entre guerres, anys 50, anys 70 fins l’actualitat. També va haver-hi representació de rellotges de polsera relacionats amb marques d’automòbil. Acabada la Fira, l’exposició es va desmuntar i es van retornar les peces als seu propietaris. Esperem a la propera edició trobar un tema amb igual o més d’interès i tenir prou sort per poder reunir peces de tan valor com les d’enguany.-

A continuació us posem una petita galeria fotogràfica de l’exposició:

 

 

 

 

A punt per la Fira! Us esperem diumenge 22!

Tot a punt per la Fira del Rellotge!

Aquest proper diumenge 22 de maig al matí us esperem!

Sant Feliu de Codines està bolcat i preparat per aquesta XXI edició de la Fira del Rellotge, que enguany estarà dedicada a “El Rellotge de Polsera d’ahir, d’avui i de demà”.

Els punts destacats de la Fira seran la Plaça de Sant Feliu de Codines amb totes les parades de la Fira i al Museu del Rellotge, al Casal Cultural Codinenc, on hi haurà l’exposició dedicada a “El Rellotge de Polsera”.

Si veniu a la Fira us recomanem dinar a un dels restaurants de Sant Feliu o voltants i fer visita al poble i entorn, aquests dies Gallifa i Sant Miquel del Fai estan espectacular i les cascades tenen aigua i cabal en abundància.

 

XXI Fira del Rellotge diumenge 22 de maig “El Rellotge de Polsera”

XXI FIRA DEL RELLOTGE  – SANT FELIU DE CODINES (BARCELONA)

PRESENTACIÓ FIRA DEL RELLOTGE: DIVENDRES 13 DE MAIG 20h.

Divendres, 13 de maig, a les 20h, al Casal Cultural Codinenc.

Presentació de la Fira i xerrada col·loqui “Els nous rellotges Smartwatch”, a càrrec del Sr. Xavi Guardia de Soft For You, d’Albert Roca de Moove Team i el Sr. Agustí Duràn, expert col·leccionista de rellotges que farà la introducció.

 FIRA DEL RELLOTGE: DIUMENGE 22 DE MAIG DE 2016, MATÍ.

Diumenge, 22 de maig, 9 a 14h, Plaça de l’Ajuntament de Sant Feliu.

Acompanyats per el Sr. Alcalde, directius i personalitats de la Fira farem el recorregut habitual per visitar la Fira i l’exposició temàtica “El Rellotge de Polsera”.

Animació de la Fira a càrrec del grup d’animació “Xarop de Canya”.

TEMÀTICA DE LA XXI FIRA: EL RELLOTGE DE POLSERA.

Enguany el tema de la Fira del Rellotge es dedica al rellotge que gairebé tothom portem al damunt: el rellotge de polsera. La lògica ens diu que va ser durant les guerres de finals del segle XIX i especialment durant la Primera Guerra Mundial que el rellotge de butxaca va ser substituït pel de polsera per ser més pràctic i assequible en circumstàncies difícils. És cert, però cal precisar que les dones ja utilitzaven rellotges de polsera des de molt abans. Tant lluny com el 1571, la reina Isabel I d’Anglaterra ja va rebre un regal de cap d’any del seu pretendent el comte de Leicester en forma d’una polsera ornamentada amb robins i diamants i amb un rellotge encastat a la tanca. Es tracta del primer testimoni d’un rellotge de polsera.

També sabem que el 1810 la reina de Nàpols, Carolina Murat germana de Napoleó, encarregà a Breguet un rellotge per a ser portat com un braçalet que el cèlebre rellotger acaba i li lliura dos anys més tard. A partir de 1880 els rellotges de polsera es van començar a generalitzar en el vestit de les senyores i cap a 1910 ja havia esdevingut un accessori femení habitual. Pocs homes l’utilitzaven encara al considerar-lo un element propi de la dona, només alguns es permetien de portar-ne i sempre en relació amb la pràctica esportiva o militar. Fins a finals de la Primera Guerra Mundial el rellotge de polsera no es va imposar en tots els àmbits.

EXPOSICIÓ El RELLOTGE DE POLSERA, al Museu del Rellotge de Catalunya, a l’edifici Casal Cultural Codinenc, junt amb l’exposició permanent del Museu.

Dies i horaris: Dissabte 21 de maig de 11h a 14h. Diumenge 22 de maig de 10:00h a 14h.

INFORMACIÓ I CONTACTE:

Sr. Pere Riera, tel.603837079, coordinador.

Sr. Josep Vilanova, tel. 609818569, president.

LA FIRA DEL RELLOTGE A INTERNET I XARXES SOCIALS:

Pàgina web: http://www.firadelrellotge.org – E-mail: fira@firadelrellotge.org

Pàgina a Facebook, perfil “Fira del Rellotge”: http://www.facebook.com/firadelrellotge

Twitter: http://www.twitter.com/firadelrellotge (@firadelrellotge  “Hastag” #firadelrellotge)

Diversos vídeos a Youtube, buscar “fira del rellotge”.

 

XX Edicions de la Fira del Rellotge, a punt ja de la XXI

Aquest proper 22 de maig la XXI Edició de la Fira del Rellotge es dedicarà als rellotges de polsera , tan pels del passat, com dels del present com pels del futur.

Des d’ara i fins el dia de la Fira des de la web i les xarxes socials anirem tan donant dades de la Fira d’enguany com recordant els grans moments rellotgers de les XX edicions anteriors.

D’entrada us posem una composició amb els XX cartells anteriors:

La primera edició de la Fira es va celebrar el 7 d’abril de 1996 amb una exposició de rellotges antics al Casal Cultural Codinenc que es va poder visitar els dies 5, 6, 7 i 8 d’abril coincidint amb la Setmana Santa d’aquell any 1996 i ja vas ser tot un èxit.