Arxiu de la categoria: Per revisar

XXV Fira 2021

La XXV Edició de la Fira degut a la situació causada pel Covid-19 no serà possible fer-la en la tradicional data del 3er diumenge de maig i tampoc al 4rt diumenge d’octubre, data en que tampoc serà possible fer-la.

Per tan, es pensa en una nova data, el 3er diumenge de maig ja de l’any 2021. Haurà de ser una edició molt especial doncs celebrar 25 edicions és tot un magnífic repte.

Ens haurem d’esperar fins 2021, el diumenge 16 de maig.

Així mateix també degut a la situació d’altera sanitària el Museu del Rellotge de Catalunya estarà tancat. Quan es pugui tornar a visitar ja avisarem.

En qualsevol cas si al 2021 es pot fer la Fira amb normalitat, la Fira es farà a la Plaça del Ajuntament de Sant Feliu de Codines i al Museu del Rellotge hi haurà una exposició temàtica que estem preparant.

Cuideu-vos Cuideum-nos molt i fins ben aviat!

Bon Nadal i Feliç Any Nou!

Feliz Navidad i Proposero Año Nuevo!

Merry Christmas and Happy New Year!

Rohe Wihnachten und Gutes Neues Jahr!

La Fira i Museu del Rellotge de Catalunya us desitgen Bon Nadal, i que tots els dies i hores del any nou 2020 siguin de molta pau i salut.

La propera Fira del Rellotge es celebrarà el diumenge 17 de maig de 2020. Serà la XXV Edició pel que serà ben especial!

Viatge a Museus Suïssos i XXXI Fira del Rellotge de Fürtwangen

Com ja fa uns quants anys (uns 14 o 15)  uns aficionats i col·laboradors de la Fira i Museu del Rellotge de Sant Feliu de Codines (Barcelona) aprofitem com a fi de vacances anar a la Fira de Rellotges a Fürtwangen, una de les mes importants i emblemàtiques d’Europa i jo diria del mòn.

Amb aquest poble alemany enclavat a la Selva Negra de paisatges de postal hi tenim una molt bona armonia i hermanatge. A part dels organitzadors de la seva Fira i Museu, també les autoritats del poble i en especial el seu alcalde, ens fan sempre menció a la seva inauguració i ens colmen de tota deferència. La traductora Srta. Margit la tenim sempre a disposició per poder-nos entendre.

Enguany vàrem ser set persones, Sr. Riera, Sr. Segalés “Rateta”, Sr. Tura, Sr. Guillamot, Sr. Serratacó, Sr. Garriga i jo mateix vàrem fer l’excursió, anant abans a Suïssa a visitar els Museu Patek Philippe, La Locle i el de La Chaux-de-Fonds. Tots els que no coneixíem vàrem quedar meravellats de tanta perfecció i disseny d’aquestes màquines d’extrema precisió fabricades fa una colla d’anys i conservades  i exposades per quedar-hi hores badats.

També visitarem d’altres ciutats com Neuchatel i Berna.

En conjunt dir que a part de tot molt instructiu, ens passarem d’allò més bé, amb cordialitat i saber-se entendre tots plegats. Un bon temps a cada un dels dies ens hi va acompanyar.

Esperem repetir-ho més anys!

Josep Vilanova i Permanyer

President de la Fira del Rellotge

Aquí teniu la traducció de l’apartat de l’article del SÜDKURiER que parla de nosaltres: “Els amics catalans de Sant Feliu de Codines, situat a 30 km de Barcelona, estaven contents. El municipi d’aprox. 7000 habitants és la seu de l’únic museu de rellotges amb fira de rellotges a Espanya. Aquest any van poder celebrar la vintena edició de la Fira de Rellotges. El President Josep Vilanova anava davant d’un grup de 7 persones, Margit Zähringer els va acompanyar com a interpret. Els convidats van fer un viatge de 1200 km i va ser la 15ena vegada que estaven a Furtwangen. Per a en Miguel Tura, qui els feia de xofer, un gran amic dels rellotges de pulsera, era l’11ena vegada que venia i estava content de la fira fantàstica, del paisatge, de l’entorn bonic i de la trobada amb coneguts.”

Aquest proper cap de setmana hi ha la 31ª Fira del Rellotge Antic de Fürtwangen, al cor de la Selva Negra d’Alemanya

Aquest proper cap de setmana hi ha la 31ª Fira del Rellotge Antic de Furtwangen, al cor de la Selva Negra d’Alemanya.

Des del proper divendres 28 fins el diumenge 30 d’agost la pintoresca localitat de Fürtwangen acull la Fira del Rellotge Antic més important del Mòn.

Com cada any un equip de la Fira del Rellotge de Catalunya es desplaçarà fins aquell llogaret per gaudir dels rellotges.

Per més informació de la Fira de Fürtwangen:

http://www.antik-uhrenboerse.info/index.html

Us posem unes galeries de fotos dels cartells d’aquest any i de les visites que s’han fet en anys anteriors:

 

El Carilló de la Cia La Tal a la Fira!

La companyia de teatre “La Cia la Tal”, presentarà el seu espectacle “Carilló” a la Fira. La Tal ha passejat els seus espectacles per multitud de ciutats europees i espanyoles, i els seus espectacles han estat presents i guardonats en Festivals Internacionals de gran prestigi.

El diumenge 17 d’abril a la plaça i gratuït i per tots els públics, es podrà veure aquest únic i inigualable espectacle de mim i teatre insipirat en el rellotges de carilló.

A les 11:30 i a les 13:00 es faràn dues uniques representacions a l’escenari que es situarà a la mateixa plaça on es farà la Fira.

Així doncs, no teniu excuses per fallar. Recordeu a les 11:30h i a les 13:00 tots a la Plaça a veure el Carrilló!

A continuació us posem unes fotos i videos de l’espectacle:

Videos a You Tube:

Les fotos i videos son de La Cia Tal de la seva web i xarxes socials.

Per més informació de la Cia La Tal i de l’espectacle “Carrilló”:

Web: http://cialatal.com/ca/teatre-de-carrer/carillo

Videos a You Tube: https://www.youtube.com/user/carilloful?feature=sub_widget_1

Facebook de la La Tal: https://www.facebook.com/cia.latal

Twitter de La Tal: https://twitter.com/cialatal

Gran èxit de l’exposició “Rellotges de Marina” d’ahir

Ahir diumenge 7 de desembre de 2014 al matí el Museu del Rellotge de Catalunya va oferir l’exposició “Rellotges de Marina”.

Nombrós públic i afeccionats al rellotge van acudir de nou a Sant Feliu de Codines i van gaudir de una gran nombre de peces relacionades amb la Marina i el mon Rellotger, algunes de molta qualitat, d’altres de curioses i d’altres especial.

El col·laborador i amics de la Fira i “Tandetemps” va treballar de valent i va presentar les peces classificades i detallades segons les seves característiques.

Dilluns 8 de desembre el diari el 9Nou s’ha fet ressò de l’exposició i n’ha publicat un article que us posem a continuació:

20141208_9Nou

 

Us posem una galeria de fotos de les peces i moments destacats:

La XIX Fira als mitjans informatius: El 9Nou i Contraste

La XIX Fira del Rellotge va tenir ressò informatiu tan en els mitjans comarcals com en les revistes especialitzades.

El Diari El 9Nou en la seva edició de dilluns 19 de maig va dedicar un article i diverses fotos a la Fira.

La Revista Contraste, especialitzada en el sector joier i rellotger va publicar també un article.