XVIII Fira del Rellotge de Catalunya, 19 maig de 2013

EL RELLOTGE DE SOL

En la XVIII es va voler celebrar el 25 aniversari de la Societat Catalana de Gnomònica, Associació per l’Estudi del Rellotge de Sol i de la Mesura del Temps, i per sagona vegada la Fira va tornar a centrar-se en el rellotge de sol. El 25 aniversari de la fundació de la Societat Catala de Gnomònica era un important esdeveniment i es va voler compartir dedicant una nova Fira.

Amb la col·laboració de la Societat Catalana de Gnomònica es va oferir l’exposició de la col·lecció de maquetes de rellotges de sol del Sr. Francesc Clarà, d’Olot.

Es van inaugurar un especial rellotge de sol doble a la façana del nostre Ajuntament dissenyat i calculat pel professor Joan Girbau de la U.A.B. que va quedar com a testimoni de l’esdeveniment i que farà referència a l’activitat anual de la Fira del Rellotge.  Amb la instal·lació d’un rellotge de sol modern i de característiques avantguardistes en el centre neuràlgic de la vila, Sant Feliu de Codines va consolidar la seva posició com a centre de referència del rellotge de Catalunya.

Video Resum de la XVIII Fira del Rellotge: